Napsali o nás

Do Prahy so zľavami a s RegioJetom

Chcete si užiť ČESKÚ METROPOLU bez radov a masy cudzincov? Práve toto obdobie je ako stvorené na jej návštevu. Odporúča vám ju slovenský rodák a úspešný hotelier Viliam Sivek.

Viliam Sivek ponúka slovenským turistom počas návštevy a pobytu v Prahe nielen osvedčené tipy, kam zájsť, ale aj výhodné zľavy na pobyt a vybrané atrakcie. Ak sa, samozrejme, rozhodnete ubytovať v sieti hotelov Sivek hotels so symbolom COVID FREE, ktoré sa nachádzajú v historickom centre Prahy, na Kampe i na okraji mesta. No a keď pocestujete RegioJetom, máte až 30-percentnú zľavu na cestu.

Kto by si nezamiloval stovežatú Prahu, metropolu Česka? Počas celého roka ju navštevujú turisti z celého sveta a osobitný vzťah k nej majú aj Slováci, veď až do rozdelenia bývalého Československa bola aj ich hlavným mestom. Mnohí tam zostali žiť a pracovať a stali sa z nich úspešní podnikatelia. A medzi nich patrí aj Viliam Sivek, ktorý vlastní v Prahe hneď niekoľko hotelov a cestovnú kanceláriu. Poviete si, ďalší slovenský „zbohatlík“... Omyl! Na vybudovaní rodinnej firmy pracoval celé roky a budoval tehličku po tehličke. Na vlastnej koži totiž zažil, čo je to hlad a chudoba...

Hotelierstvom žije celá rodina

Príbeh Viliama Siveka je ako z filmu a bol by na dlhšie rozprávanie. Jeho rodina pochádza z Trnavy, no komunisti ju v 50. rokoch minulého storočia vysťahovali do Sudet v Čechách, keď matku odsúdili a poslali do väzenia následkom vykonštruovaných procesov. Viliama od štyroch rokov vychovávali starí rodičia. Peňazí bolo málo, v tom období okúsil, čo je to hlad, už ako 14-ročný pracoval v bani... Študovať mohol, až keď matku rehabilitovali. A keď vyhral konkurz na riaditeľa najväčšieho československého hotela, začal pracovať v hotelierstve. Po revolúcii si prenajal ubytovňu v Prahe-Hostivaři, stal sa jej riaditeľom, neskôr z nej vybudoval 1. hotel. Postupne viedol až 53 hotelov, ktoré predal a založil rodinnú firmu 6 hotelov, v ktorej robí jeho syn, bývalý hokejista, obidve dcéry, zať i nevesta.

V minulosti bol Viliam Sivek prezidentom HC Sparta Praha, v súčasnosti je Predsedom Fóra cestovného ruchu v Česku a s manželkou vedú organizáciu Modré dvere, ktorá pomáha chorým a sociálne slabším. Je nositeľom mnohých ocenení.