Aktualita

Viliam Sivek oceněn titulem Hrdina cestovního ruchu 2022

Ocenění Hrdinové cestovního ruchu 2022, které vyhlásila Česká centrála cestovního ruchu – CzechTourism, letos nese podtitul Covid Avengers. Nejen, že se jedná o první ročník akce jako takové, současně jde o vůbec první rok bez zásadních omezení kvůli pandemii koronaviru. Hrdinům cestovního ruchu 2022 poskytl záštitu ministr pro místní rozvoj a místopředseda vlády pro digitalizaci Ivan Bartoš.

Osobnosti a projekty na Hrdiny cestovního ruchu 2022 s podtitulem COVID Avengers nominovaly profesní organizace působící v cestovním ruchu. O finalistech pak on-line hlasovala široká veřejnost.

Speciální cenu ministra pro místní rozvoj získal prezident České unie cestovního ruchu (ČUCR) Viliam Sivek. Během pandemie covid-19 se významně zasloužil o zavedení programů podpory pro podnikatele i zaměstnance. Koronavirus prožil ve firmě i v ČUCR. Podílel se na desítkách záchranných plánů. Viliam Sivek při převzetí ceny mimo jiné uvedl: „Chci vám říct, že bych byl rád, abychom v téhle těžké době, která nás čeká – v rámci energií, v rámci úspor, táhli skutečně za jeden provaz. Děkuji všem a přeji hezký večer.“