Aktualita

Viliam Sivek potřetí Osobností cestovního ruchu - Holiday World Award

Předseda Fóra cestovního ruchu Viliam Sivek převzal dne 21. února 2019 prestižní ocenění Osobnost cestovního ruchu - Holiday World Award za rok 2018.

Během slavnostního zahajování veletrhu cestovního ruchu Holiday World převzal Předseda Fóra cestovního ruchu, generální ředitel SIVEK HOTELS a čestný předseda Asociace cestovních kanceláří ČR pan Viliam Sivek prestižní ocenění Osobnost cestovního ruchu - Holiday World Award za rok 2018. Titul získal již potřetí v historii - trofej pro vítěze si odnesl již v letech 2005 a 2015.

K ocenění sám dodává: „Říká se, že štěstí přeje připraveným… ale potřetí? Nezbývá než uvěřit, že lidé, které živí cestovní ruch a kteří moc dobře vědí, že samo se nic nestane, dali hlas člověku, pro něhož tento obor znamená poslání, lásku, pokoru a velice náročnou práci. Věřím, že po mých 30 letech v cestovním ruchu už nikdo nepochybuje, že můj business již dávno nahradila snaha o nastavení legislativních norem, metodiky a koncepce, která dlouhodobě přinese českému cestovnímu ruchu prospěch," okomentoval svůj hattrick.

Hlavní argumenty pro nominaci pana Viliama Siveka za rok 2018:

za obhajobu zájmů podnikatelů napříč spektrem oborů cestovního ruchu, a to často s filantropickým přístupem

za zastupování zájmů podnikatelů v oblasti cestovního ruchu v několika pracovních skupinách a radách

za podávání podnětů k úpravě legislativních podmínek cestovního ruchu

za podporu dobrého jména cestovního ruchu České republiky a zvyšování jeho úrovně

za snahu, aby cestovní ruch byl na všech úrovních vnímán jako významné hospodářské odvětví

za snahu scelit cestovní ruch a ukazovat správnou cestu společné spolupráce

Anketa Osobnost cestovního ruchu – Holiday World Award prošla za patnáct let své existence zajímavým vývojem. Zatímco v počátcích nominovali tuzemské profesionály z oboru cestovního ruchu na toto ocenění odborníci a o vítězi rozhodovala porota složená ze zástupců tuzemských profesních svazů a dalších profesionálů z různých oblastí cestovního ruchu, loni poprvé se mohla k zásluhám nominovaných vyjádřit odborná i široká veřejnost formou ankety na oborovém portálu iCOT.cz.

Zdroj: ICOT