Aktualita

Zlepšeme si náladu v prvním jarním dni!

Situace je opravdu vážná, ale alespoň na chvíli jí opomeňme a rozhlédněme se kolem sebe, vždyť právě začalo jaro!

Po zimě nezimě je tady první jarní den, sice už hodně jarních kvítí roste, kvete a voní, ale mnoho jich nyní sluníčko vytáhne ven, stejně jako nás. Přestaňme chvíli myslet jak z té šlamastyky ven a načerpejme sílu z přírody, která nám všem bude v příštích dnech ukazovat své čáry a kouzla.

Zaposlouchejte se do ptačích trylků, pozorujte rychlost růstu jarního kvítí i zasazených semen bylin a rostlin. Obdivujte krásu květů trnek, ptačích třešní a dalších ovocných stromů.

Medvědí česnek si můžeme v některých místech nasbírat i sami, kdo má tuto šanci, ať neváhá a obohatí svůj jídelníček, receptů a návodů na internetu najde habaděj.

K přírodním léčivům odjakživa patřil i sběr prvních výhonků jehličnanů, zkusili jste už někdy přírodní aromaterapii?

A co si takhle doma připravit "domácí lázně" z vaší koupelny? Že to nejde? Ale jde, stačí jen chvíli zapřemýšlet a třeba místo žárovkového světla zapálit svíčku, kápnout vonnou esenci do aromalampičky, pustit si teplou vodu a už se jen v klidu položit do vany a trochu se zasnít. Můžete třeba i popřemýšlet, do jakých lázní a wellness vyrazit, až se situace uklidní a stabilizuje.

Je jaro, vemte i nenadálou situaci z té lepší stránky, udělejte něco pro sebe a své blízké, jsme s Vámi...